Jabłka obierz ze skórki, usuń gniazda i pokrój w niedużą kostkę.
2-3 jabłka
Przełóż jabłka do dużej miski.
Dodaj do miski płatki owsiane, cukier, mąkę i jajka - wymieszaj.
200 g płatków owsianych, 2 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 100 g cukru
Dodaj rozpuszczone masło i cynamon (jeśli używasz) oraz pokrojone orzechy lub rodzynki (jeśli używasz) - wymieszaj łyżką.
60 g masła, 1 łyżeczka cynamonu, orzechy
Masa nie jest mocno sklejona, ale jeśli jest zbyt sucha, to możesz dodać trochę mleka.
Dużą blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
Nakładaj łyżką ciastka (mogą być dość luźne).
Piecz w 170 stopniach (termoobieg) przez około 15-20 minut (ja piekłam na raz dwie blachy ciastek i mniej więcej w połowie pieczenia zamieniłam je miejscami).