Przygotuj foremkę na babeczki - wyłóż ją papilotkami, albo posmaruj masłem i posyp mąką.
Zmiksuj jajka z cukrem aż będą gęste i mocno napuszone.
3 jajka, 150 g cukru
W tym czasie połącz w misce mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia.
150 g mąki pszennej, 50 g migdałów, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Do ubitych jajek dodaj olej i krótko wymieszaj.
60 ml oleju
Wsyp mniej więcej połowę mąki i zmiksuj na niskich obrotach.
Dodaj resztę mąki i krótko zmiksuj.
Wlej mleko i zmiksuj.
ok 80 ml mleka
Nałóż ciasto do papilotek na babeczki - maksymalnie do 2/3 wysokości.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez mniej więcej 20-25 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu babeczki ostudź.
Możesz je udekorować w dowolny sposób - wystarczy nawet posypać cukrem pudrem. Możesz polać je rozpuszczoną czekoladą albo udekorować kremem jak ja.
Notatki
Jeśli chcesz zrobić kremem śmietankowy to zmiksuj razem zimną śmietanę kremówkę i zimny serek mascarpone. Użyj 250 ml kremówki i 250 g serka, dodaj 2-3 łyżki cukru pudru. Zmiksuj aż krem będzie gęsty. Wtedy nałóż go na babeczki.