Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Obrazy do instrukcji
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Deser Biscoff Lotus w pucharkach przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na szybki, prosty i pyszny deser przygotowany z kremem Biscoff i ciastkami Lotus.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
15
minuty
minut
Rodzaj
Desery
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
6
Calories
437
kcal
Wyposażenie
6 pucharków lub szklaneczek o pojemności około 150 ml.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na deser Biscoff
6
sztuk
ciastek Lotus
250
g
serka mascarpone
(zimnego)
200
ml
śmietany kremówki
(mocno schłodzonej)
100
g
kremu Biscoff
(schłodzonego)
dodatkowe składniki
ok 2-3
ciastka Lotus
ok 30
g
kremu Biscoff
Instrukcja
Jak zrobić deser Biscoff Lotus krok po kroku
Krok 1 - przygotowania
Ciastka Lotus porządnie zmiksuj lub rozkrusz na drobny proszek - ja je miksuję malakserem.
6 sztuk ciastek Lotus
Nasyp do pucharków po około 1 czubatej łyżeczce pokruszonych ciasteczek.
Krok 2 - przygotuj krem Biscoff
Do większej miski przełóż serek mascarpone i krem Biscoff, wlej śmietanę kremówkę.
250 g serka mascarpone,
200 ml śmietany kremówki,
100 g kremu Biscoff
Zmiksuj składniki na wysokich obrotach miksera - ja miksuję kilka minut.
Miksuj aż otrzymasz gęsty krem.
Krem nałóż do przygotowanych pucharków - polecam przełożenie go do woreczka i wtedy wyciśnięcie go do pucharków.
Krok 3 - udekoruj deser
Grubo pokrusz dodatkowe ciastka Lotus.
ok 2-3 ciastka Lotus
Krem Biscoff krótko podgrzej (np. w mikrofalówce), tak aby był bardziej płynny.
ok 30 g kremu Biscoff
Polej kremem wierzch deserów i posyp pokruszonymi ciastkami.
Film
Uwagi
Zobacz w uwagach pod przepisem ewentualne zamienniki lub wskazówki.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
437
kcal
Weglowodany:
22
g
Protein:
3
g
Tłuszcz:
37
g
Słowo kluczowe
deser Lotus, deser z kremem Biscoff
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!