Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Nutrition Label
–
+
servings
Domowy Baileys
Wypieki Beaty
Prosty i szybki przepis na domową wersję likieru Baileys.
3.88
z
32
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
1
d
Czas całkowity
10
minut
Danie
Napoje
Kuchnia
Kuchnia angielska
Porcje
9
Kalorie
304
kcal
Składniki
300
ml
whiskey
400
ml
mleka skondensowanego
słodzonego (polecam z Gostynia)
100
ml
śmietanki kremówki
- użyłam 30%
1
łyżeczka
kakao
gorzkiego
2
łyżeczki
kawy rozpuszczalnej
+ łyżka wody do jej rozpuszczenia
2
łyżeczki
ekstraktu z wanilii
(takiego na alkoholu, a nie w olejku, ostatecznie może być cukier waniliowy)
Instrukcja
Wszystkie składniki zmiksuj razem (użyłam blendera kielichowego, ale może też być zwykły mikser).
300 ml whiskey,
400 ml mleka skondensowanego,
100 ml śmietanki kremówki,
1 łyżeczka kakao,
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Przelej do butelki i schowaj do lodówki.
Podawaj schłodzone :)
Notatki
Przepis na około 900 ml likieru o mocy około 14 procent.
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
304
kcal
Weglowodany:
26
g
Białko:
5
g
Tłuszcz:
11
g
Słowa kluczowe
kakao, kawa, kemówka, mleko skondensowane, śmietanka, whiskey
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!