Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Zdjęcia z przygotowań
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Domowy Baileys przepis
Wypieki Beaty
Prosty i szybki przepis na domową wersję likieru Baileys.
4
z
40
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
1
day
d
Czas całkowity
10
minut
minut
Danie
Napoje
Kuchnia
Kuchnia angielska
Porcje
9
Kalorie
304
kcal
Składniki
składniki na likier Baileys
300
ml
whiskey
400
ml
mleka skondensowanego
(słodzonego (polecam z Gostynia))
100
ml
śmietanki kremówki
(- użyłam 30%)
1
łyżeczka
kakao
(gorzkiego )
2
łyżeczki
kawy rozpuszczalnej
(+ łyżka wody do jej rozpuszczenia)
2
łyżeczki
ekstraktu z wanilii
((takiego na alkoholu, a nie w olejku, ostatecznie może być cukier waniliowy))
Instrukcja
Jak robić likier Baileys
Wszystkie składniki zmiksuj razem (użyłam blendera kielichowego, ale może też być zwykły mikser).
300 ml whiskey,
400 ml mleka skondensowanego,
100 ml śmietanki kremówki,
1 łyżeczka kakao,
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Przelej do butelki i schowaj do lodówki.
Podawaj schłodzone :)
Notatki
Przepis na około 900 ml likieru o mocy około 14 procent.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
304
kcal
Weglowodany:
26
g
Białko:
5
g
Tłuszcz:
11
g
Słowa kluczowe
likier kawowy, likier z whiskey
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!