Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
–
+
servings
Sałatka ze szpinaku i truskawek
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną i kolorową wiosenną sałatkę z truskawkami i szpinakiem.
4.41
z
5
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
Danie
Sałatka
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
Składniki
sałatka:
2
duże garście
mieszanej sałaty
2
duże garście
świeżego szpinaku
1
awokado
około 200
g
świeżych truskawek
2
łyżki
ziaren słonecznika
kiełki słonecznika
- opcjonalnie
dressing:
3
łyżki
oliwy z oliwek
3
łyżeczki
octu balsamicznego
3
łyżeczki
miodu
sól i pieprz
do smaku
Instrukcja
Wymieszaj w miseczce składniki dressingu i odstaw.
3 łyżki oliwy z oliwek,
3 łyżeczki octu balsamicznego,
3 łyżeczki miodu,
sól i pieprz
Ziarna słonecznika podpraż na suchej patelni.
kiełki słonecznika
Na talerzach rozłóż sałatę i szpinak.
2 duże garście mieszanej sałaty,
2 duże garście świeżego szpinaku
Awokado pokrój w kostkę, truskawki przekrój na pół lub na ćwiartki jeśli owoce są duże.
1 awokado,
około 200 g świeżych truskawek
Dodaj awokado i truskawki do sałaty i szpinaku.
Posyp sałatki ziarnami słonecznika i kiełkami słonecznika.
kiełki słonecznika
Przed podaniem polej sałatki dressingiem.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!