Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Ciasto kokosowe fit
Wypieki Beaty
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Składniki
6
jajek
75
g
mąki kokosowej
1/4
szklanki
oleju kokosowego lub oliwy z oliwek
2
czubate łyżki cukru kokosowego lub miodu
(jeśli lubisz słodkie ciasta, to musisz dać więcej)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
owoce - u mnie 3 nieduże brzoskwinie
2
łyżki
wiórek kokosowych - do posypania po wierzchu
Instrukcja
Jajka zmiksuj na puszystą masę z cukrem.
Mąkę przesiej przez sito razem proszkiem do pieczenia
Do jajek dodaj mąkę i olej, krótko zmiksuj.
Przełóż ciasto do foremki o średnicy max 22 cm - na wierzchu ułóż pokrojone owoce i posyp całość wiórkami kokosowymi.
Piecz w 160 stopniach przez około 25-30 minut - do suchego patyczka.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!