Jedną część zalej 200 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj - odstaw do lekkiego przestudzenia.
Szklanki do deseru umieść w miseczkach, na których dnie ułóż po ziarnku fasoli, szklanej kuleczce, albo czymkolwiek, co zdoła przechylić szklankę na bok.
Wlej do szklanek galaretkę i wstaw szklanki razem z miseczkami do lodówki.
Gdy galaretka się zetnie możesz zrobić część sernikową.
Śmietanę kremówkę podgrzej i rozpuść w niej białą czekoladę - odstaw do przestudzenia.
125 ml śmietany kremówki, 40 g białej czekolady
Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody - wody tylko tyle, aby przykryła żelatynę.
1 łyżka żelatyny
Gdy żelatyna napęcznieje podgrzej ją krótko w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
Dodaj śmietanę do serka i krótko zmiksuj, dodaj żelatynę i zmiksuj.
150 g serka homogenizowanego
Szklanki z galaretką pochyl w drugą stronę i napełnij masą sernikową.
Schłodź w lodówce.
Przygotuj w tym czasie drugą porcję galaretki - podobnie jak pierwszą warstwę.
Szklanki wyjmij z miseczek i uzupełnij pozostałą galaretką - schłodź deser w lodówce.