Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Owsianka peanut butter z bananem
Wypieki Beaty
Przepis na szybką, pyszną i pożywną owsiankę z masłem orzechowym i bananem.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
5
minut
Czas wykonania
15
minut
Czas całkowity
20
minut
Danie
Owsianki
,
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
Kalorie
443
kcal
Składniki
50
g
płatków owsianych
pół szklanki
200
ml
mleka
może też być mleko roślinne
1
łyżka
masła orzechowego
użyłam White Choco Peanut firmy Allnutrition
erytrol
lub ksylitol - opcjonalnie
1
banan
Instrukcja
Płatki owsiane przełóż do rondelka, zalej mlekiem i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut - do zmięknięcia.
Do gotowej owsianki dodaj łyżkę masła orzechowego i dokładnie wymieszaj.
Możesz teraz dosłodzić owsiankę do smaku - ja używałam masło orzechowe z dodatkiem białej czekolady, więc nie miałam już takiej potrzeby.
Przełóż owsiankę do miseczki.
Na wierzch pokrój banana.
Możesz jeszcze wierzch polać odrobiną masła orzechowego i posypać posiekanymi orzechami albo jak ja rodzynkami w czekoladzie :)
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
443
kcal
Weglowodany:
49
g
Białko:
20
g
Tłuszcz:
21
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!