1 łyżka masła orzechowego(użyłam White Choco Peanut firmy Allnutrition)
erytrol(lub ksylitol - opcjonalnie)
1banan
Instrukcja
Jak zrobić owsiankę z masłem orzechowym
Płatki owsiane przełóż do rondelka, zalej mlekiem i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut - do zmięknięcia (jeśli mleko mocno się wygotuje, to możesz dolać go trochę więcej).
50 g płatków owsianych, 200 ml mleka
Do gotowej owsianki dodaj łyżkę masła orzechowego i dokładnie wymieszaj.
1 łyżka masła orzechowego
Możesz teraz dosłodzić owsiankę do smaku - ja używałam masło orzechowe z dodatkiem białej czekolady, więc nie miałam już takiej potrzeby.
erytrol
Przełóż owsiankę do miseczki.
Na wierzch pokrój banana.
1 banan
Możesz jeszcze wierzch polać odrobiną masła orzechowego i posypać posiekanymi orzechami albo jak ja rodzynkami w czekoladzie :)