Najpierw przygotuj kolorowe galaretki - każdą z nich rozpuść w 300 ml wody, przelej do głębokich talerzy i odstaw do zupełnego stężenia.
3 opakowania galaretki
Gdy galaretki stężeją pokrój je w kostkę.
Żelatynę zalej wodą - tyle aby ją zakryła i odstaw do napęcznienia.
5 łyżek żelatyny
Zmieszaj razem wszystkie mleka - skondensowane słodzone, zagęszczone i zwykłe mleko.
1 puszka mleka skondensowanego, 500 ml zagęszczonego mleka, 500 ml mleka
Żelatynę podgrzej aby stała się płynna, wlej do niej trochę mieszaniny mlecznej i dokładnie wymieszaj.
Przelej żelatynę do reszty mleka i dokładnie wymieszaj.
Dużą formę do babki posmaruj za pomocą ręcznika papierowego cienką warstwą oleju.
Na dnie ułóż warstwę kolorowych galaretek.
Wlej część mieszaniny mlecznej, znowu nałóż część galaretek i dodaj mleko - tak do skończenia składników.
Formę wstaw do lodówki do zupełnego stężenia.
Gdy masa stężeje ostrożnie wyjmij ją na talerz - jeśli jest problem z wyjęciem mozaiki z foremki, to ogrzej ścianki foremki suszarką, albo polej je gorącą wodą.