Wiórki kokosowej zalej mlekiem i zagotuj - odstaw do wystudzenia.
50 g wiórek kokosowych, 60 ml mleka
Serek ricotta, jogurt, wiórki z mlekiem i cukier zmiksuj razem.
250 g serka ricotta, 100 g jogurtu greckiego, 3 łyżki erytrolu
Żelatynę zalej odrobiną zimnej wody i poczekaj aż napęcznieje.
2 łyżeczki żelatyny
Podgrzej krótko żelatynę, aby stała się płynna, dodaj do niej łyżkę masy sernikowej i dokładnie wymieszaj.
Przelej żelatynę do reszty sernika i dokładnie wymieszaj.
Przełóż masę do 4 pucharków i wstaw je do lodówki do zgęstnienia.
Rozpuść czekoladę razem z 2-3 łyżkami mleka w kąpieli wodnej - w rondelku podgrzej wodę, ustaw na nim miskę z czekoladą i mlekiem i poczekaj aż czekolada się rozpuści.