Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Wegańskie lody kokosowe z wanilią przepis
Wypieki Beaty
Przepis na lody bez nabiału, zrobione z mleczka kokosowego oraz napoju roślinnego.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
1
hour
godz
4
hours
godz
Czas całkowity
5
hours
godz
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
7
Kalorie
168
kcal
Wyposażenie
Maszynka do robienia lodów.
Składniki
składniki na wegańskie lody kokosowe
1
puszka
mleczka kokosowego
(tylko nie "light")
250
ml
mleka roślinnego
(użyłam migdałowe)
100
g
cukru
(pół szklanki)
1
laska
wanilii
Instrukcja
Jak zrobić wegańskie lody kokosowe z wanilią
Mleczko kokosowe i mleko roślinne schowaj do lodówki na całą noc.
1 puszka mleczka kokosowego,
250 ml mleka roślinnego
Następnego dnia zmieszaj razem obydwa mleka, dodaj cukier i wymieszaj.
100 g cukru
Laskę wanilii przekrój na pół i ostrym nożem wyjmij ziarenka - dodaj je do mleka.
1 laska wanilii
Przelej mieszankę do maszyny do robienia lodów i mieszaj, aż całość mocno zgęstnieje.
Przełóż mieszankę do pojemnika i schowaj do zamrażarki do pełnego zmrożenia (możesz dodatkowo co około pół godziny przemieszać lody widelcem).
Jak zrobić wegańskie lody kokosowe bez maszynki do lodów
Jeśli nie masz maszynki do lodów, to mocno schłodzone mleczko kokosowe zmiksuj mikserem na wysokich obrotach.
Dodaj mleko roślinne, cukier i wanilię - zmiksuj.
Przelej mieszankę do pojemnika i schowaj do lodówki - co pół godziny przemieszaj dokładnie widelcem.
Notatki
Zamiast wanilii możesz dodać do lodów trochę soku z cytryny, albo wrzucić drobne owoce.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
168
kcal
Weglowodany:
16
g
Białko:
1
g
Tłuszcz:
11
g
Słowa kluczowe
lody bez nabiału, lody z mleczkiem kokosowym
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!