Przełóż skyr do miseczki i dodaj masło orzechowe oraz erytol - zmiksuj albo bardzo dokładnie wymieszaj - dodaj więcej cukru jeśli czujesz taką potrzebę.
300 g skyru, 2 łyżki erytolu, 2 łyżki masła orzechowego
Żelatynę zalej odrobiną zimnej wody - tylko tyle, aby ją zakryła i odstaw na około 5 minut.
1 łyżeczka żelatyny
Gdy żelatyna napęcznieje rozpuść ją - np. przez podgrzanie w mikrofalówce.
Do płynnej żelatyny dodaj łyżkę musu orzechowego i dokładnie wymieszaj.
Przelej żelatynę do reszty musu i dokładnie wymieszaj.
Przełóż mus do dwóch miseczek lub szklaneczek i wstaw do lodówki na około 2 godziny - do stężenia.
Przed podaniem możesz mus dodatkowo posypać posiekanymi orzeszkami i polać odrobiną sosu czekoladowego.
Notatki
Podaję kaloryczność przy użyciu skyru naturalnego i erytolu - bez wliczania dodatków do dekoracji.