Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Waniliowe gruszki przepis
Wypieki Beaty
Przepis na idealne na deser lub jako dodatek do ciast gruszki gotowane z wanilią.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
5
minut
minut
Czas wykonania
15
minut
minut
Czas całkowity
20
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia australijska
Porcje
4
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na gotowane gruszki waniliowe
500
ml
wody
200
g
cukru
(1 szklanka)
1
laska
wanilii
(rozcięta i z wyjętymi ziarnami (ziarna dodajemy do wody z cukrem))
4
gruszki
(twarde - mniejsze (obrane, przecięte na pół i z wydrążonym środkiem))
Instrukcja
Jak zrobić gruszki w syropie waniliowym
Wodę zagotuj z cukrem, ziarnami wanilii i rozciętą laską wanilii.
500 ml wody,
200 g cukru,
1 laska wanilii
Gotuj syrop przez około 3 minuty (na małym ogniu).
Dodaj gruszki i gotuj je około 6 minut (aż delikatnie zmiękną, ale nie będą się rozpadać).
4 gruszki
Podawaj na ciepło z syropem waniliowym z gotowania oraz z ulubionymi lodami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
gruszki gotowane
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!