Masło orzechowe podgrzej krótko tak aby stało się lekko płynne.
ok 100 g masła orzechowego
Łyżeczką nałóż na bezy trochę masła orzechowego. Przemieszaj delikatnie masło z bezą, tak aby powstały "esy floresy".
Na koniec posyp lekko bezy posiekanymi orzeszkami.
ok 50 g orzeszków ziemnych
Wstaw blachę z bezami do piekarnika nagrzanego do 100-110 stopni w trybie termoobiegu i piecz około 1,5 godziny.
Po upieczeniu bezy ostudź zupełnie zanim posmarujesz je kremem.
Jak zrobić krem orzechowy do bez
Mascarpone zmiksuj krótko z masłem orzechowym i cukrem pudrem.
250 g serka mascarpone, 50 g masła orzechowego, ok 30 g cukru pudru
Dodaj do miski kremówkę i zmiksuj całość na wysokich obrotach aż uzyskasz gęsty i puszysty krem - jeśli krem jest dla ciebie za mało słodkie to dodaj więcej cukru pudru i zmiksuj.
Nałóż około łyżkę kremu na bezę - możesz dodatkowo posypać wierzch posiekanymi orzechami.