Dodaj do nich po trochu serka i nutelli - zagnieć, jeśli ciasteczka nie chcą się lepić, to dodaj więcej serka i nutelli. Możesz też dodać trochę kakao.
około 100-150 g mascarpone, około 100-150 g kremu czekoladowo-orzechowego, 1 łyżka gorzkiego kakao
Gdy ciasto uzyska odpowiednią konsystencję - będzie sklejone i gęste, to nabieraj łyżeczką porcje ciasta i tocz w rękach nieduże kulki.
Kulki schłodź w zamrażarce przez około godzinę - nie więcej.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej - na każde 100 g czekolady dodaj po łyżeczce oleju (jeśli używasz różne czekolady, to każdą rozpuść oddzielnie).
olej
Końcówkę patyczka do lizaków zanurz w czekoladzie, a następnie ostrożnie wbij w kulkę.
To samo zrób z pozostałymi kulkami (jeśli nie zanurzysz patyczka w czekoladzie, to jest duże prawdopodobieństwo, że w trakcie maczania kulek w czekoladzie, pospadają one z patyczków :)).
Zanurz cake popsy w czekoladzie, poczekaj aż spłynie z nich nadmiar czekolady - dobrze jest lekko obracać kuleczki, aby czekolada ładnie spłynęła.
Posyp lizaki posypką lub posiekanymi orzechami i wbij w kawałek styropianu lub wstaw do szklanki, aby czekolada do końca zastygła.