Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Gorąca biała czekolada przepis
Wypieki Beaty
Gorąca czekolada z białej czekolady - pyszna i słodka.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas gotowania
10
minuty
minut
Łączny czas
10
minuty
minut
Rodzaj
Deser
,
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na gorącą białą czekoladą
360
ml
mleka
50
g
białej czekolady
((i tak będzie słodko))
1
kawałek
cynamonu
((albo szczypta mielonego))
1
szczypta
gałki muszkatołowej
(mielonej )
bita śmietana
(do dekoracji (opcjonalnie))
Instrukcja
Jak zrobić gorącą białą czekoladę
Zagotuj mleko razem z przyprawami (jeśli używasz kory cynamonowej, to po zagotowaniu mleka ją wyjmij).
360 ml mleka,
1 kawałek cynamonu,
1 szczypta gałki muszkatołowej
Dodaj pokruszoną czekoladę i dokładnie wymieszaj, aby się rozpuściła.
50 g białej czekolady
Przelej czekoladę do szklanek.
Udekoruj bitą śmietaną i odrobiną mielonego cynamonu (ja użyłam cukier cynamonowy).
bita śmietana
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
czekolada na gorąco
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!