Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Jogurt z gruszkami i musli przepis
Wypieki Beaty
Proste i szybkie śniadanie dla zabieganych złożone z granoli, jogurtu i gruszek.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
10
minut
minut
Czas całkowity
25
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
Kalorie
360
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na jogurt z gruszkami
około 6
łyżek
musli
(polecam domowe)
około 200
g
jogurtu naturalnego
3
łyżeczki
miodu
(lub do smaku)
1
gruszka
(dojrzała - około 200 g)
sok z cytryny
Instrukcja
Jak zrobić jogurt z gruszkami i musli
Gruszkę obierz i pokrój w kostkę, włóż do rondelka, dodaj odrobinę wody - tylko na dno, łyżeczkę miodu oraz trochę soku wyciśniętego z cytryny.
3 łyżeczki miodu,
1 gruszka,
sok z cytryny
Duś gruszki na małym ogniu, aż zmiękną i się rozpadną (jeśli gruszki będą dojrzałe, to nastąpi to szybciej).
Na dno dwóch szklanek lub miseczek nasyp po dwie czubate łyżki musli, polej wierzch po łyżeczce miodu.
około 6 łyżek musli
Nałóż na musli jogurt naturalny, na jogurt nałóż przestudzone lekko gruszki.
około 200 g jogurtu naturalnego
Gruszki posyp z wierzchu musli (możesz też posypać wierzch podprażonymi migdałami).
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
360
kcal
Weglowodany:
58
g
Protein:
9.4
g
Tłuszcz:
10
g
Błonnik:
2.1
g
Słowa kluczowe
gruszki z jogurtem, zdrowe śniadanie przepis
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!