Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Kawa latte ajerkoniakowa przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną, świąteczną kawę z ajerkoniakiem.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
5
minuty
minut
Łączny czas
10
minuty
minut
Rodzaj
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
Calories
113
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na kawę z ajerkoniakiem
200
ml
mleka
100
ml
ajerkoniaku
2
łyżeczki
cukru trzcinowego
((lub do smaku))
2
porcje
espresso
Instrukcja
Jak zrobić kawę ajerkoniakową
Mleko zagrzej w rondelku razem z ajerkoniakiem i cukrem - tylko tyle, aby składniki były ciepłe, ale nie gorące.
200 ml mleka,
100 ml ajerkoniaku,
2 łyżeczki cukru trzcinowego
Spień mleko spieniaczem, nalej do wysokich szklanek.
Ostrożnie wlej espresso - tak aby utworzyło warstwy.
2 porcje espresso
Podawaj od razu :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
113
kcal
Weglowodany:
14.7
g
Protein:
5.3
g
Tłuszcz:
3.6
g
Słowo kluczowe
kawa z ajerkoniakiem, kawa z likierem
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!