Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Kawa Mocha Brulee przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną, czekoladową kawę z mlekiem oraz z chrupiącą cukrową skorupką na wierzchu.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
15
minuty
minut
Rodzaj
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia francuska
Porcje
2
Kalorie
146
kcal
Wyposażenie
Palnik ręczny do creme brulee.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na kawę czekoladową
400
ml
mleka
2
porcje
espresso
(lub około 100 ml mocnej kawy)
4
łyżki
czekolady
(do picia w proszku - sam proszek)
2
łyżki
cukru trzcinowego
Instrukcja
Jak zrobić czekoladową kawę mocha brulee
Mleko wlej do rondelka i podgrzej - ma być ciepłe, ale nie wrzące.
400 ml mleka
Kawę przelej do większego naczynia, dodaj czekoladę w proszku i dokładnie wymieszaj.
2 porcje espresso,
4 łyżki czekolady
Wlej mniej więcej 300 ml mleka i dokładnie razem zmieszaj.
Przelej kawę do dwóch kubków.
Pozostałe mleko dobrze ubij (np. elektrycznym spieniaczem do mleka) i rozłóż na powierzchni kawy.
Posyp pianę z mleka cukrem trzcinowym i za pomocą palnika skarmelizuj cukier.
2 łyżki cukru trzcinowego
Podawaj kawę od razu.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
146
kcal
Weglowodany:
22
g
Białko:
7
g
Tłuszcz:
3
g
Słowo kluczowe
kawa czekoladowa, kawa mokka
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!