Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Latte z białą czekoladą przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną i słodką kawę z dużą ilością mleka i białą czekoladą.
5
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
15
minuty
minut
Rodzaj
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na kawę latte z czekoladą
375
ml
mleka
50
g
białej czekolady
((lub do smaku - można dodawać do mleka stopniowo, aż uzyska właściwą słodycz, my normalnie kawę z mlekiem słodzimy po 1 łyżeczce))
0,5
łyżeczki
ekstraktu z wanilii
1
łyżeczka
amaretto
2
porcje
kawy
( zaparzonej w ekspresie lub kawiarce (ewentualnie dwie łyżeczki kawy rozpuszczonej w filiżance gorącej wody))
Instrukcja
Jak zrobić kawę latte z białą czekoladą
Mleko pogrzej z czekoladą, wanilią i amaretto aż czekolada się rozpuści - jeśli mleko jest za mało słodkie, to możesz dodać więcej czekolady.
375 ml mleka,
0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
1 łyżeczka amaretto,
50 g białej czekolady
Podgrzane mleko lekko ubij (jeśli masz taką możliwość) przelej do dwóch wysokich szklanek lub kubków, ostrożnie wlej kawę.
2 porcje kawy
Wierzch kawy możesz dodatkowo udekorować bitą śmietaną oraz wiórkami z czekolady.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
kawa z czekoladą
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!