Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Obrazy do instrukcji
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Likier pistacjowy przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na pyszny, domowy likier pistacjowy z kremu pistacjowego.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Łączny czas
10
minuty
minut
Rodzaj
Napoje
,
Przetwory
Kuchnia
Kuchnia włoska
Porcje
600
ml
Kalorie
366
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
Składniki na likier pistacjowy
150
ml
śmietany kremówki
ok 200
g
kremu pistacjowego
(słodzonego)
250
ml
wódki
Instrukcja
Jak zrobić likier pistacjowy krok po kroku
W rondelku podgrzej śmietanę kremówkę.
150 ml śmietany kremówki
Gdy będzie gorąca - ale jeszcze nie wrząca(!) dodaj do niej krem pistacjowy.
ok 200 g kremu pistacjowego
Mieszaj razem aż otrzymasz jednolity sos.
Jeśli sos ma letnią temperaturę (nie jest gorący) to dodaj do rondelka wódkę i dokładnie wymieszaj.
250 ml wódki
Przelej likier do butelki i najlepiej odstaw na dobę, aby smaki się przegryzły.
Likier po dłuższym staniu może się lekko rozwarstwić - wtedy wystarczy go energicznie wstrząsnąć.
Film
https://www.youtube.com/shorts/C5IE5Efgcf4
Uwagi
Zobacz w uwagach pod przepisem ewentualne wskazówki do przepisu.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
ml
Kalorie:
366
kcal
Weglowodany:
18
g
Białko:
3
g
Tłuszcz:
21
g
Słowo kluczowe
likier z kremu pistacjowego, likier z pistacji
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!