Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Lody sernikowo-snickersowe przepis
Wypieki Beaty
Przepyszne domowe lody o smaku sernika z batonikami snickers - bez maszynki.
4.34
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
4
hours
godz
Czas całkowity
4
hours
godz
30
minut
minut
Danie
Desery
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
10
Kalorie
310
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na lody sernikowo-snickersowe
350
ml
skondensowanego mleka słodzonego
((użyłam firmy Gostyń))
500
ml
kremówki
(zimnej - użyłam 30%)
250
g
twarogu sernikowego
( - albo dwukrotnie zmielonego twarogu półtłustego)
kilkanaście
sztuk
ciasteczek
(dowolnych kruchych - pokruszonych)
2
batony
(snickers pokrojone na kawałki)
sos karmelowy
( - opcjonalnie)
solone orzeszki ziemne
( - opcjonalnie)
Instrukcja
Jak zrobić lody sernikowo-snickersowe
Twaróg zmieszaj z mlekiem skondensowanym na gładką masę.
350 ml skondensowanego mleka słodzonego,
250 g twarogu sernikowego
Zimną śmietanę kremówkę ubij na sztywno, a następnie dodaj w dwóch porcjach do masy twarogowej i delikatnie wymieszaj.
500 ml kremówki
Do formy na lody nałóż połowę masy lodowej, ułóż na wierzchu połowę ciasteczek, pokrojonych batoników i orzeszków, możesz też polać sosem karmelowym.
kilkanaście sztuk ciasteczek,
2 batony,
solone orzeszki ziemne,
sos karmelowy
Wyłóż resztę masy, a na nią pozostałe ciasteczka, batony, orzechy i sos.
Schłodź lody w zamrażarce przez około 4 godziny - nie mieszaj ich w trakcie.
Po dłuższym zamrażaniu lody będą potrzebować około 15-20 minut ogrzania w warunkach pokojowych aby dało się je nałożyć :D
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
310
kcal
Weglowodany:
28.2
g
Protein:
8
g
Tłuszcz:
18.2
g
Słowa kluczowe
lody sernikowe z snickersami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!