Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Owocowa granola przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną domową granolę z suszonymi owocami.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
30
minut
minut
Czas całkowity
40
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
10
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na granolę owocową
1
szklanka
płatków owsianych górskich
(- szklanka o pojemności 250 ml)
1
szklanka
płatków pszennych
0,5
szklanki
płatków żytnich
((można użyć samych owsianych, albo innych - np. jaglanych))
3/4
szklanki
wiórek kokosowych
3/4
szklanki
soku pomarańczowego
( lub jabłkowego)
2-3
łyżeczki
miodu
( - opcjonalnie)
ulubione suszone owoce
( - dałam suszone jabłka, żurawinę i rodzynki)
Instrukcja
Jak zrobić granolę owocową
Do dużej miski wsyp płatki, dodaj wiórki kokosowe, wlej sok i wymieszaj, możesz też teraz dodać miód.
1 szklanka płatków owsianych górskich,
1 szklanka płatków pszennych,
0,5 szklanki płatków żytnich,
3/4 szklanki wiórek kokosowych,
3/4 szklanki soku pomarańczowego,
2-3 łyżeczki miodu
Dużą blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, wysyp na nią płatki.
Piecz je w 150 stopniach (termoobieg) przez około 30 minut - mniej więcej do 10 minut przemieszaj płatki.
Gdy są lekko rumiane i chrupiące, to znaczy, że są gotowe.
Przestudź płatki i dodaj do nich suszone owoce.
ulubione suszone owoce
Całość przesyp do szczelnego pojemniczka.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
granola z owocami, musli z owocami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!