Jak zrobić proteinowe serniczki na zimno krok po kroku
Krok 1 - przygotowania
Wstaw do gotowania wodę na galaretkę.
Przygotuj pucharki.
Krok 2 - przygotowanie serniczków
Proszek galaretki przesyp do miseczki, dodaj do niego gorącą wodę i dokładnie wymieszaj, tak aby żelatyna dodana do galaretki się rozpuściła.
45 g galaretki owocowej, 120 ml wody
Serki przełóż do większej miski.
300 g serka wiejskiego
Dodaj do nich galaretkę - ja dodałam taką gorącą - jeśli na dnie zostaną resztki galaretki, to też ją dodaj.
Zmiksuj dokładnie blenderem na w miarę jednolitą masę - możesz sprawdzić teraz smak sernika i jeśli potrzebujesz to możesz dodać do niego trochę cukru pudru - ja nie dodawałam.
Przelej serniczki do pucharków.
Krok 3 - schładzanie
Schowaj od razu pucharki z serniczkami do lodówki do stężenia - na około 3 godziny.
Przed podaniem możesz dodatkowo serniczki udekorować świeżymi owocami.