Drożdże rozkrusz, dodaj do nich łyżeczkę cukru, łyżeczkę mąki i zmieszaj z ciepłą wodą - przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 20 minut.
W misie miksera umieść mąkę, jajko, rozpuszczony olej kokosowy, sól oraz resztę cukru.
Dodaj rozczyn drożdżowy i wyrób ciasto.
Miskę z ciastem przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę - tak aby ciasto wyrosło.
Wyrośnięte ciasto wyjmij na posmarowany lekko olejem blat i krótko zagnieć.
Podziel ciasto na 8 części, każdą uformuj w bułeczkę.
Ułóż bułeczki na posmarowanej olejem foremce - takiej aby nie przeciekała ;).
Przykryj ściereczką i odstaw na około pół godziny do wyrośnięcia.
Mleczko dokładnie wymieszaj (jeśli u góry utworzyła się gęsta masa, to pogrzej krótko puszkę z mleczkiem w garnku z gorącą wodą - pozwoli to na szybsze i dokładniejsze połączenie gęstej śmietany z wodą znajdującą się pod spodem).
Mleczko wymieszaj z cukrem.
Wylej mleko pomiędzy bułeczki.
Piecz bułeczki w 190 stopniach (góra/dół) przez około 25 minut.