Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Jaglanka kokosowa przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną i zdrową jaglankę z mleczkiem kokosowym i mango.
4.20
z
5
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
35
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
2
Kalorie
282
kcal
Składniki
składniki na jaglankę kokosową
100
g
kaszy jaglanej
((pół szklanki) )
360
ml
wody
1
szczypta
soli
120
ml
mleczka kokosowego
cukier
( do smaku (dałam erytrol) - opcjonalnie)
Instrukcja
Jak zrobić jaglankę kokosową
Kaszę jaglaną umieść na gęstym sicie i płucz pod bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
100 g kaszy jaglanej
Przelej kaszę gorącą wodą, przełóż do rondelka i wlej wodę, dodaj sól i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut.
360 ml wody,
1 szczypta soli
Gdy większość wody zostanie wchłonięta przez kaszę wlej mleczko kokosowe, dokładnie wymieszaj i gotuj przez 2-3 minuty.
120 ml mleczka kokosowego
Jeśli chcesz to dosłodź jaglankę do smaku.
cukier
Przełóż jaglankę do dwóch miseczek.
Posyp wierzch odrobiną wiórek kokosowych i płatków migdałowych, dodaj owoce.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
282
kcal
Weglowodany:
37
g
Białko:
7
g
Tłuszcz:
12.4
g
Błonnik:
1.6
g
Słowa kluczowe
jaglanka
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!