Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Kawa latte ajerkoniakowa przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną, świąteczną kawę z ajerkoniakiem.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
5
minut
minut
Czas wykonania
5
minut
minut
Czas całkowity
10
minut
minut
Danie
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
Kalorie
113
kcal
Składniki
składniki na kawę z ajerkoniakiem
200
ml
mleka
100
ml
ajerkoniaku
2
łyżeczki
cukru trzcinowego
((lub do smaku))
2
porcje
espresso
Instrukcja
Jak zrobić kawę ajerkoniakową
Mleko zagrzej w rondelku razem z ajerkoniakiem i cukrem - tylko tyle, aby składniki były ciepłe, ale nie gorące.
200 ml mleka,
100 ml ajerkoniaku,
2 łyżeczki cukru trzcinowego
Spień mleko spieniaczem, nalej do wysokich szklanek.
Ostrożnie wlej espresso - tak aby utworzyło warstwy.
2 porcje espresso
Podawaj od razu :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
113
kcal
Weglowodany:
14.7
g
Białko:
5.3
g
Tłuszcz:
3.6
g
Słowa kluczowe
kawa z ajerkoniakiem, kawa z likierem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!