Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Serek lebneh
Wypieki Beaty
Domowy serek zrobiony z jogurtu naturalnego
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
1
d
Czas całkowity
1
d
Danie
Przetwory
Kuchnia
Kuchnie świata
Porcje
4
Kalorie
134
kcal
Składniki
1-2
opakowania
jogurtu naturalnego
(im gęsty tym więcej wyjdzie serka) duże
przyprawy
do smaku - sól, pieprz, zioła
miód
opcjonalnie - do wersji na słodko
świeże warzywa
lub świeże owoce do podania
Instrukcja
Gęste sitko nałóż na miskę.
Wyłóż je złożoną gazą albo pieluchą tetrową.
Do tak przygotowanego sitka przełóż jogurt naturalny.
1-2 opakowania jogurtu naturalnego
Wstaw miskę z sitkiem do lodówki na kilkanaście godzin lub na kilka dni - zależy jak gęsty chcesz otrzymać serek.
Serek możesz podać z miodem i świeżymi owocami albo doprawić solą, pieprzem i ziołami i zjeść go na kanapce razem z warzywami.
miód,
świeże warzywa,
przyprawy
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
134
kcal
Weglowodany:
4
g
Białko:
7
g
Tłuszcz:
10
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!