Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Serek lebneh przepis krok po kroku
Wypieki Beaty
Domowy kremowy serek zrobiony z jogurtu naturalnego idealny do samodzielnego jedzenia lub jako dodatek.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
1
dzień
d
Łączny czas
1
dzień
d
Rodzaj
Przetwory
Kuchnia
Kuchnie świata
Porcje
4
Kalorie
134
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na serek lebneh
1-2
opakowania
jogurtu naturalnego
((im gęsty tym więcej wyjdzie serka) duże )
przyprawy
( do smaku - sól, pieprz, zioła)
miód
(opcjonalnie - do wersji na słodko)
świeże warzywa
( lub świeże owoce do podania)
Instrukcja
Jak zrobić serek lebneh w domu
Gęste sitko nałóż na miskę.
Wyłóż je złożoną gazą albo pieluchą tetrową.
Do tak przygotowanego sitka przełóż jogurt naturalny.
1-2 opakowania jogurtu naturalnego
Wstaw miskę z sitkiem do lodówki na kilkanaście godzin lub na kilka dni - zależy jak gęsty chcesz otrzymać serek.
Serek możesz podać z miodem i świeżymi owocami albo doprawić solą, pieprzem i ziołami i zjeść go na kanapce razem z warzywami.
miód,
świeże warzywa,
przyprawy
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
134
kcal
Weglowodany:
4
g
Białko:
7
g
Tłuszcz:
10
g
Słowo kluczowe
kremowy serek jogurtowy, serk jogurtowy
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!