Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Różany pudding chia przepis
Wypieki Beaty
Przepis na lekki bezglutenowy pudding z chia z wodą różaną idealny na śniadanie.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
12
hours
godz
Czas całkowity
12
hours
godz
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
Kalorie
322
kcal
Składniki
składniki na pudding z chia i wodą różaną
500
ml
mleka
(dowolnego (krowiego lub roślinnego))
4
czubate łyżki
nasion chia
ok 2
łyżki
miodu
(lub syropu klonowego (lub do smaku))
0,5
łyżeczki
wody różanej
0,5
łyżeczki
kardamonu
(mielonego )
około 100
g
malin
(zmiksowanych )
Instrukcja
Jak zrobić różany pudding chia z malinami
Zmieszaj razem wszystkie składniki.
500 ml mleka,
4 czubate łyżki nasion chia,
ok 2 łyżki miodu,
0,5 łyżeczki wody różanej,
0,5 łyżeczki kardamonu,
około 100 g malin
Przelej do dwóch szklanek lub miseczek.
Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Przed podaniem ponownie zamieszaj całość.
Udekoruj suszonymi płatkami róży oraz posiekanymi pistacjami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
g
Kalorie:
322
kcal
Weglowodany:
39.8
g
Białko:
12.5
g
Tłuszcz:
12.2
g
Błonnik:
3.4
g
Słowa kluczowe
pudding z chia
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!