Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
–
+
servings
Koktajl ze szpinaku i jabłka
Wypieki Beaty
Przepis na zdrowy i pyszny zielony koktajl ze szpinakiem i jabłkiem.
5
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
Czas całkowity
10
minut
Danie
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
Składniki
1
duża garść
świeżego szpinaku
1
jabłko
nieduże
sok
z połowy cytryny
2
daktyle
bez pestek lub miód do smaku
ok 150-250
ml
wody
może też być woda kokosowa
Instrukcja
Jabłko przekrój, usuń gniazdo nasienne, a owoc pokrój w większą kostkę.
1 jabłko
Przełóż jabłko do miksera, dodaj szpinak, sok z cytryny i daktyle (lub miód) i wodę
1 duża garść świeżego szpinaku,
sok,
2 daktyle,
ok 150-250 ml wody
Zmiksuj całość do mocnego rozdrobnienia.
Pij od razu, a jeśli zabierasz koktajl np. do pracy, to przed wypiciem ponownie go wstrząśnij.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!