Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
–
+
servings
Lody borówkowo-bananowe
Wypieki Beaty
Przepis na proste i pyszne lody borówkowe z bananami
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
6
godz
Czas całkowity
6
godz
20
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
litr
Składniki
masa borówkowa:
200
g
borówek
mrożonych (lub jagód)
50
g
cukru pudru
1/3 szklanki
200
ml
śmietany kremówki
masa bananowa:
2
banany
bardziej dojrzałe
1
łyżka
miodu
50
ml
śmietany kremówki
Instrukcja
Banany pokrój w cienkie plasterki, włóż do pojemniczka i schowaj do zamrażarki na około 3 godziny.
2 banany
Borówki (albo jagody) zmiksuj razem z cukrem i kremówką, a następnie przełóż do pojemniczka i schowaj do zamrażarki.
200 g borówek,
50 g cukru pudru,
200 ml śmietany kremówki
Zamrożone banany zmiksuj z miodem i kremówką.
1 łyżka miodu,
50 ml śmietany kremówki
Dołóż masę bananową do borówkowej i delikatnie wymieszaj.
Schłodź lody przez kilka godzin.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!