Pianki marshmallow włóż do wysokiej miski, dodaj masło i podgrzej w mikrofalówce - przez około 1-2 minuty (podczas podgrzewania pianki jakby rosną i moje prawie uciekły z miski).
2,5 szklanki marshmallows, 3 łyżki masła
Wymieszaj pianki, dodaj zielony barwnik i ponownie wymieszaj.
zielony barwnik spożywczy
Dodaj ryż do pianek i dokładnie połącz całość, tak aby pianki dobrze obkleiły ryż (wszystko będzie się mocno lepić - możesz sobie pomóc smarując łyżkę olejem.
2, 5 szklanki ryży preparowanego
Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia.
Wyłóż ryż do tortownicy i wyrównaj warstwę.
Odstaw do lekkiego zastygnięcia - wystarczy około pół godziny, bo masa i tak nie stwardnieje.
Ostrym nożem podziel masę na osiem części.
Możesz do każdej ostrożnie wcisnąć patyczek do lizaków i przykleić drażetki (choinki są na tyle lepkie, że nie trzeba dodatkowych "klejów")