Wsyp do miski suche składniki, dodaj olej i sól - krótko wymieszaj.
450 g mąki pszennej, 1,5 łyżeczki soli, 60 ml oleju
Dodaj gorącą wodę (wlej najpierw około 3/4 szklanki) i wyrób ciasto (polecam mikser, aby się nie poparzyć).
ok 250 ml wody
Miksuj aż ciasto będzie gładkie i bardzo elastyczne - jeśli ciasto się nie klei to dodaj więcej gorącej wody.
Miskę z ciastem przykryj folią spożywczą i odstaw na około 20 minut.
Podziel ciasto na części, każdą utocz w kulkę.
Kulki rozwałkuj na cieniutki placek.
Duża patelnię teflonową - najlepiej do naleśników (ja używałam takiej o średnicy 32 cm, jeśli masz mniejszą, to rób mniejsze placki) mocno rozgrzej (nie używaj tłuszczu!).
Smaż placki na średnim ogniu do momentu aż pojawią się lekkie pęcherzyki powietrza (około 1 minutę - jeśli będziesz smażyć za długo, to placki zrobią się kruche).
Przewróć placek na drugą stronę i chwilkę podsmaż.
Gotowe placki odkładaj na ciepły talerz warstwowo (ja każdą tortillę dodatkowo spryskałam odrobiną wody), przykryj ściereczką.
Do tortilli dodaj usmażone kawałki kurczaka, warzywa, sos i obiad gotowy :)