Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Kuleczki Rafaello przepis
Wypieki Beaty
Przepis na słodkie kokosowe kuleczki z białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i migdałami.
4.67
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
2
hours
godz
Czas całkowity
2
hours
godz
30
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
10
Kalorie
139
kcal
Składniki
składniki na domowe kuleczki rafaello
0,5
szklanki
Coco Crunch
(od Allnutrition)
50
g
mielonych migdałów
(5 bardziej czubatych łyżek - albo do konsystencji)
100
g
białej czekolady
1
łyżeczka
oleju
wiórki kokosowe
Instrukcja
Jak zrobić kuleczki rafaello kokosowo-migdałowe
Przełóż do miseczki Coco Crunch, dodaj mielone migdały i wymieszaj - jeśli masa jest mocno rzadka, to dosyp trochę mielonych migdałów.
Schowaj miseczkę do zamrażarki na mniej więcej 30 minut.
Nabieraj łyżeczką schłodzoną masę i tocz niewielkie kulki.
Ułóż kuleczki na talerzyku.
Schowaj talerzyk z kuleczkami do zamrażarki na 30 minut.
Białą czekoladę połam, dodaj łyżeczkę oleju (może też być olej kokosowy) i rozpuść w kąpieli wodnej.
Wyjmij kuleczki z zamrażarki. Zanurz je w czekoladzie i odłóż na talerzyk - możesz posypać je po wierzchu wiórkami kokosowymi.
Schowaj kuleczki do lodówki, tak aby czekolada mogła stężeć.
Kuleczki przechowuj w lodówce.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
139
kcal
Weglowodany:
11
g
Białko:
2
g
Tłuszcz:
11
g
Słowa kluczowe
trufle kokosowo-migdałowe, trufle rafaello
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!