Przepis na kokosowe kuleczki Rafaello

kuleczki rafaello

Dziś mam dla was coś słodkiego i pysznego – zapraszam na kuleczki Rafaello.

Te kokosowe kuleczki są bardzo proste do zrobienia i wymagają tylko kilku składników.

Będziecie do nich potrzebować pół szklanki Coco Crunch od Allnutrion.

Coco Crunch With Almond Nuts to przepyszny krem kokosowy z dodatkiem chrupiących migdałów.

Nie zawiera on oleju palmowego ani cukru białego. Słodzony jest naturalnym maltitolem.

Ja go uwielbiam za wspaniały kokosowo-migdałowy smak :)

Poza kremem potrzebujecie mielone migdały oraz białą czekoladę do oblania kuleczek.

Jak zrobić kokosowe kuleczki Rafaello?

Nic prostszego – krem kokosowy trzeba wymieszać z mielonymi migdałami.

Masa będzie trochę lepka, więc trzeba ją schłodzić w zamrażarce, a dopiero potem można robić kuleczki.

Każdą kuleczkę obtaczamy w rozpuszczonej czekoladzie i schładzamy w lodówce.

Kuleczki może dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi – przed schowaniem ich do lodówki.

Koniec!

Po około pół godzinie można się już częstować.

Kuleczki przechowujcie w lodówce – mogą tam długo poleżeć.

Te kokosowe trufelki doskonale sprawdzą się jako szybka przekąska przed lub po treningu.

A wyglądają tak pięknie, że możecie je nawet dać komuś w prezencie!

Zapraszam do wypróbowania innych moich przepisów na domowe desery oraz na przepisy idealne dla sportowców.

domowe rafaello
kuleczki kokosowe
kulki rafaello
trufle rafaello
czekoladki rafaello
domowe rafaello

Kokosowe kuleczki Rafaello przepis do druku

kuleczki rafaello

Kuleczki Rafaello

Wypieki Beaty
Przepis na słodkie kokosowe kuleczki z białą czekoladą i migdałami.
4 z 1 oceny
Czas przygotowania 30 minut
2 godz
Czas całkowity 2 godz 30 minut
Porcje 10
Kalorie 139 kcal

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Przełóż do miseczki Coco Crunch, dodaj mielone migdały i wymieszaj – jeśli masa jest mocno rzadka, to dosyp trochę mielonych migdałów.
  • Schowaj miseczkę do zamrażarki na mniej więcej 30 minut.
  • Nabieraj łyżeczką schłodzoną masę i tocz niewielkie kulki.
  • Ułóż kuleczki na talerzyku.
  • Schowaj talerzyk z kuleczkami do zamrażarki na 30 minut.
  • Białą czekoladę połam, dodaj łyżeczkę oleju (może też być olej kokosowy) i rozpuść w kąpieli wodnej.
  • Wyjmij kuleczki z zamrażarki. Zanurz je w czekoladzie i odłóż na talerzyk – możesz posypać je po wierzchu wiórkami kokosowymi.
  • Schowaj kuleczki do lodówki, tak aby czekolada mogła stężeć.
  • Kuleczki przechowuj w lodówce.

Składniki Odżywcze

Serving: 1sztukaKalorie: 139kcalWeglowodany: 11gBiałko: 2gTłuszcz: 11g
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Wpis przygotowany we współpracy ze sklepem SFD