Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Kuleczki Rafaello przepis
Wypieki Beaty
Przepis na słodkie kokosowe kuleczki z białą czekoladą, wiórkami kokosowymi i migdałami.
4.67
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
30
minuty
minut
2
godziny
godzin
Łączny czas
2
godziny
godzin
30
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
10
Kalorie
139
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na domowe kuleczki rafaello
0,5
szklanki
Coco Crunch
(od Allnutrition)
50
g
mielonych migdałów
(5 bardziej czubatych łyżek - albo do konsystencji)
100
g
białej czekolady
1
łyżeczka
oleju
wiórki kokosowe
Instrukcja
Jak zrobić kuleczki rafaello kokosowo-migdałowe
Przełóż do miseczki Coco Crunch, dodaj mielone migdały i wymieszaj - jeśli masa jest mocno rzadka, to dosyp trochę mielonych migdałów.
Schowaj miseczkę do zamrażarki na mniej więcej 30 minut.
Nabieraj łyżeczką schłodzoną masę i tocz niewielkie kulki.
Ułóż kuleczki na talerzyku.
Schowaj talerzyk z kuleczkami do zamrażarki na 30 minut.
Białą czekoladę połam, dodaj łyżeczkę oleju (może też być olej kokosowy) i rozpuść w kąpieli wodnej.
Wyjmij kuleczki z zamrażarki. Zanurz je w czekoladzie i odłóż na talerzyk - możesz posypać je po wierzchu wiórkami kokosowymi.
Schowaj kuleczki do lodówki, tak aby czekolada mogła stężeć.
Kuleczki przechowuj w lodówce.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
139
kcal
Weglowodany:
11
g
Białko:
2
g
Tłuszcz:
11
g
Słowo kluczowe
trufle kokosowo-migdałowe, trufle rafaello
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!