Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Wegańskie bezy przepis
Wypieki Beaty
Przepis na wegańskie bezy wykonane z aquafaby z cieciorki.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
30
minuty
minut
Czas gotowania
1
godzina
godzinę
20
minuty
minut
Łączny czas
1
godzina
godzinę
50
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
blachy
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na wegańskie bezy z aquafaby
około 140-150
ml
wody
( z odsączonej cieciorki w puszce )
200
g
cukru
(- 1 szklanka)
1
łyżeczka
soku z cytryny
(lub octu winnego)
Instrukcja
Jak zrobić wegańskie bezy z aquafaby
Woda z ciociorki powinna być w letniej temperaturze - wlej ją do misy miksera i zacznij ubijać.
około 140-150 ml wody
Gdy się napuszy dodaj po trochu cukier, a następnie miksuj aż masa będzie biała, lśniąca i gęsta.
200 g cukru
Dodaj sok z cytryny, albo ocet i krótko zmiksuj.
1 łyżeczka soku z cytryny
Przełóż bezę do rękawa cukierniczego i wyciśnij bezy.
Piecz w 120 stopniach przez około 80 minut - po upieczeniu wyłącz piekarnik, drzwiczki uchyl i pozostaw bezy w środku do wystudzenia.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
bezy dla wegan, bezy z aquafaby
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!