Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Ciasto marchewkowe z Brazylii przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne, puszyste i jednocześnie wilgotne ciasto marchewkowe rodem z Brazylii.
4.88
z
8
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
45
minut
minut
Czas całkowity
1
hour
godz
5
minut
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
13
Kalorie
338
kcal
Wyposażenie
Przepis na formę do pieczenia o wielkości 24-26 cm średnicy.
Składniki
składniki na brazylijskie ciasto marchewkowe
1
szklanka
oleju
(- 250 ml)
200
g
cukru
((1 szklanka) )
4
jaja
(rozmiar L - w temperaturze pokojowej)
około 350
g
marchewki
((3 średnie) )
300
g
mąki pszennej
((2 szklanki) )
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
Instrukcja
Jak zrobić puszyste ciasto marchewkowe
Marchewkę obierz, pokrój w plasterki.
około 350 g marchewki
Przełóż ją do blendera kielichowego - dodaj olej, jajka i cukier - zmiksuj dokładnie.
1 szklanka oleju,
4 jaja,
200 g cukru
Mąkę przesiej przez sito razem z proszkiem do pieczenia.
300 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodaj do mokrych składników i dokładnie wymieszaj.
Przelej ciasto do formy do pieczenia o średnicy około 24-26 cm.
Piecz w 170 stopniach (piekłam na termoobiegu) przez około 40-50 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Notatki
Wszystkie składniki MUSZĄ być w temperaturze pokojowej - inaczej w cieście może być zakalec.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
338
kcal
Weglowodany:
32
g
Białko:
6
g
Tłuszcz:
21
g
Słowa kluczowe
puszyste ciasto marchewkowe, wilgotne ciasto marchewkowe
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!