W tym czasie połącz razem mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i gałkę muszkatołową.
190 g mąki pełnoziarnistej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 0,5 łyżeczki cynamonu, 1 szczypta gałki muszkatołowej
Do masy maślanej dodaj jajko i krótko zmiksuj,
1 jajko
Wsyp mniej więcej połowę mąki i mleko - zmiksuj, dodaj resztę mąki i krótko zmiksuj - tylko do połączenia składników.
120 ml mleka
Nałóż ciasto do foremek na babeczki - do każdej nałóż najpierw łyżkę ciasta.
Na ciasto nałóż po łyżeczce nutelli, a ją przykryj drugą łyżką ciasta.
8 łyżeczek kremu czekoladowego
Piecz najpierw 5 minut w 220 stopniach (góra/dół), następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz przez około 15-17 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu odczekaj około 5 minut, następnie wierzch każdej muffinki zanurz w rozpuszczonym maśle, a następnie włóż do miseczki z cukrem wymieszanym z cynamonem.