Krem czekoladowo-orzechowy lekko podgrzej (możesz to zrobić w kuchence mikrofalowej), dodaj do niego posiekane orzechy i wymieszaj (krem dzięki pogrzaniu będzie bardziej płynny i będzie go łatwiej rozsmarować na waflu).
200 g kremu czakoladowo-orzechowego, 50 g orzechów laskowych
Na dużej desce do krojenia połóż jeden wafel, posmaruj go połową kajmaku i przykryj drugim waflem - delikatnie dociśnij.
4 duże suche wafle, około 0,5 puszki kajmaku
Na wierzchu nowego wafla wyłóż całą masę czekoladową i równomiernie rozsmaruj.
Przykryj trzecim waflem i dociśnij.
Posmaruj wierzch wafla resztą masy kajmakowej, przykryj ostatnim waflem i dociśnij.
Przykryj wierzch wafli kawałkiem folii spożywczej lub aluminiowej.
Na górze wafli połóż kilka ciężkich książek i odłóż całość na kilka godzin do sklejenia się.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
200 g czekolady
Posmaruj nią wierzch wafli, posyp posiekanymi orzechami laskowymi.