Do miski wsyp mąkę, mielone migdały i cukier - wymieszaj.
150 g mąki pszennej, 30 g mielonych migdałów, 1 łyżka cukru
Dodaj jajka i część napoju migdałowe.
2 jajka, 500 ml napoju migdałowego
Zmieszaj składniki łyżką, dodaj resztę mleka i zmieszaj dokładnie.
Miskę z ciastem na naleśniki odstaw na około 20 minut, aby "odpoczęło". Po tym czasie ciasto ponownie lekko zmieszaj i jeśli ciasto jest zbyt gęste, to możesz dodać trochę wody
Patelnię na naleśniki delikatnie posmaruj olejem i nalej łyżkę wazową ciasta.
Smaż aż ciasto na brzegach zacznie się robić brązowe, wtedy ostrożnie przełóż naleśnika na drugą stronę i smaż jeszcze przez chwilkę.
Zdejmij naleśnik na duży talerz i usmaż kolejne naleśniki.