Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Obrazy do instrukcji
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Sernik Biscoff przepis
Wypieki Beaty
Przepis na słynny sernik biscoff z ciasteczkami lotus i kremem biscoff.
4.41
z
15
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
30
minuty
minut
Czas gotowania
1
godzina
godzinę
30
minuty
minut
4
godziny
godzin
Łączny czas
6
godziny
godzin
Rodzaj
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
12
Kalorie
307
kcal
Wyposażenie
Forma do pieczenia o średnicy około 22 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na spód z ciasteczek lotus
150
g
ciasteczek
(Lotus (Biscoff))
75
g
masła
(rozpuszczonego)
składniki na sernik biscoff
1
kg
twarogu na serniki
(użyłam tłusty Piątnicy z wiaderka)
4
jajka
(rozmiar L)
2
łyżki
mąki ziemniaczanej
200
g
kremu Biscoff
100-150
g
cukru
(- do smaku)
120
ml
jogurtu naturalnego
(- jeśli używasz gęsty i tłusty twaróg)
składniki na wierzch do sernika
ok 100
g
kremu Biscoff
kilka
ciasteczek lotus
(rozkruszonych)
Instrukcja
Jak zrobić sernik biscoff krok po kroku
Ciasteczka rozkrusz albo zmiksuj na drobny proszek.
150 g ciasteczek
Dodaj do ciasteczek rozpuszczone masło i wymieszaj.
75 g masła
Przesyp ciastka do foremki do pieczenia i wylep nimi dno.
Do dużej miski przełóż twaróg, dodaj jajka, cukier, mąkę ziemniaczaną i krem biscoff.
1 kg twarogu na serniki,
4 jajka,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
200 g kremu Biscoff,
100-150 g cukru
Jeśli używasz gęsty tłusty twaróg (jak piątnica, lub mój ulubiony), to możesz dodać pół szklanki jogurtu naturalnego, aby sernik był lżejszy.
120 ml jogurtu naturalnego
Zmiksuj krótko masę sernikową - do połączenia składników.
Przełóż masę do foremki i wyrównaj powierzchnię.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni (tryb góra/dół) przez 1,5 godziny.
Po tym czasie piekarnik wyłącz, delikatnie uchyl i pozostaw tak, aż ostygnie.
Schowaj sernik do lodówki do schłodzenia na przynajmniej 4 godziny (ja lubię zostawić go na całą noc).
Przed podaniem podgrzej krótko trochę kremu i gdy będzie bardziej płynny posmaruj nim wierzch sernika.
ok 100 g kremu Biscoff
Na koniec posyp go pokruszonymi ciasteczkami lotus.
kilka ciasteczek lotus
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
307
kcal
Weglowodany:
21
g
Białko:
7
g
Tłuszcz:
22
g
Słowo kluczowe
sernik lotus, sernik z kremem
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!