Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Zdjęcia z przygotowań
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Deser crema al caffe przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na super prosty i pyszny włoski deser kawowy na bitej śmietanie.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
2
hours
godz
Czas całkowity
2
hours
godz
15
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia włoska
Porcje
3
Kalorie
247
kcal
Składniki
składniki na kawowy deser crema al caffe
ok 60
ml
kawy
(mocnej - espresso)
ok 40
g
cukru pudru
(- 2 lekko czubate łyżki)
200
ml
śmietany kremówki
(mocno schłodzonej )
Instrukcja
Jak zrobić deser crema al caffe
Przygotuj kawę espresso i do gorącej dodaj od razu cukier - dokładnie wymieszaj.
ok 60 ml kawy,
ok 40 g cukru pudru
Schowaj kawę do lodówki, aby się dobrze schłodziła.
Zimną kremówkę zmiksuj na sztywno.
200 ml śmietany kremówki
Dodaj do ubitej śmietany zimną kawę.
Delikatnie wymieszaj krem.
Przełóż krem do przygotowanych pucharków i od razu podaj.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
247
kcal
Weglowodany:
15
g
Białko:
2.5
g
Tłuszcz:
20
g
Słowa kluczowe
krem kawowy, włoski deser
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!