Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Obrazy do instrukcji
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Deser crema al caffe przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na super prosty i pyszny włoski deser kawowy na bitej śmietanie.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
2
godziny
godzin
Łączny czas
2
godziny
godzin
15
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia włoska
Porcje
3
Kalorie
247
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na kawowy deser crema al caffe
ok 60
ml
kawy
(mocnej - espresso)
ok 40
g
cukru pudru
(- 2 lekko czubate łyżki)
200
ml
śmietany kremówki
(mocno schłodzonej )
Instrukcja
Jak zrobić deser crema al caffe
Przygotuj kawę espresso i do gorącej dodaj od razu cukier - dokładnie wymieszaj.
ok 60 ml kawy,
ok 40 g cukru pudru
Schowaj kawę do lodówki, aby się dobrze schłodziła.
Zimną kremówkę zmiksuj na sztywno.
200 ml śmietany kremówki
Dodaj do ubitej śmietany zimną kawę.
Delikatnie wymieszaj krem.
Przełóż krem do przygotowanych pucharków i od razu podaj.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
247
kcal
Weglowodany:
15
g
Białko:
2.5
g
Tłuszcz:
20
g
Słowo kluczowe
krem kawowy, włoski deser
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!