Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Babeczki musli z jogurtem i owocami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na zdrowe babeczki musli z płatków owsianych idealne na śniadanie i przekąskę.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na bananowe babeczki musli
1
banan
(duży dojrzały rozgnieciony widelcem)
około 70
g
miodu
0,5
łyżeczki
cynamonu
(mielonego )
150
g
płatków owsianych
składniki do podania:
jogurt naturalny
miód
(lub syrop klonowy do posłodzenia)
owoce
(świeże )
orzechy
( lub płatki migdałów - posiekane)
Instrukcja
Jak zrobić bananowe babeczki musli
Płatki owsiane wymieszaj z płynnym miodem, cynamonem i rozgniecionym bananem.
1 banan,
około 70 g miodu,
150 g płatków owsianych,
0,5 łyżeczki cynamonu
Foremki na babeczki delikatnie posmaruj olejem.
Nałóż trochę masy do każdej foremki i wylep nią dno i boki foremki.
Babeczki piecz w 160 stopniach (termoobieg) przez około 12 - 15 min - aż będą lekko rumiane.
Po upieczeniu ostudź i dopiero wtedy ostrożnie wyjmij babeczki z foremek.
Podawaj z naturalnym jogurtem dosłodzonym do smaku miodem lub syropem klonowym oraz świeżymi owocami.
jogurt naturalny,
miód,
owoce
Gotowe babeczki przechowuj w szczelnym pojemniku.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!