Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Babeczki z jogurtem owocowym przepis
Wypieki Beaty
Przepis na miękkie i wilgotne babeczki owocowe na jogurcie owocowym.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
40
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
18
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
260
g
mąki pszennej
(- 1 i 3/4 szklanki)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
180
g
cukru
(- niepełna szklanka)
200
ml
oleju
300
g
jogurtu owocowego
(o dowolnym smaku)
2
jajka
(rozmiar L)
odrobina
mleka
(do nadania konsystencji - jeśli jest taka potrzeba)
około 250
g
owoców
Instrukcja
Jak zrobić babeczki z jogurtem owocowym i owocami
Zmieszaj razem suche składniki.
260 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
180 g cukru
W drugiej misce zmieszaj mokre składniki.
200 ml oleju,
300 g jogurtu owocowego,
2 jajka
Jeśli owoce są duże to pokrój je w kostkę.
około 250 g owoców
Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj.
Jeśli ciasto jest zbyt gęste, to możesz dodać trochę mleka.
odrobina mleka
Dołóż owoce i delikatnie wmieszaj w ciasto.
Przełóż ciasto do przygotowanych papilotek - napełnij do 3/4 wysokości.
Piecz około 20 minut w 180 stopniach (góra-dół) - sprawdź patyczkiem, czy babeczki są gotowe.
Po upieczeniu ostudź.
Udekoruj wg uznania - wystarczy nawet posypać je cukrem pudrem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
babeczki owocowe, babeczki z jogurtem
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!