Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Batony ryżowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na fajne domowe batony z ryżu preparowanego.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
2
godziny
godzin
10
minuty
minut
Czas gotowania
30
minuty
minut
Łączny czas
2
godziny
godzin
40
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia australijska
Porcje
24
Kalorie
205
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na batoniki z ryżu preparowanego
50
g
ryżu ekspandowanego
((u mnie to było jedno opakowanie))
80
g
płatków z migdałów
((1 szklanka))
70
g
orzechów
(posiekanych (1/2 szklanki))
200
g
miodu
((około 2/3 szklanki))
150
g
masła orzechowego
((trochę ponad 1/2 szklanki) - możesz dać trochę więcej, jeśli batony nie będą się lepić)
50
g
nasion chia
((1/4 szklanki))
100
g
czekolady
(rozpuszczonej - do dekoracji )
Instrukcja
Jak zrobić batoniki z ryżem preparowanym
Masło orzechowe krótko podgrzej razem z miodem - tylko aby się połączyły i nabrały płynności.
200 g miodu,
150 g masła orzechowego
W misce zmieszaj ryż i bakalie, dodaj masło z miodem i dokładnie wymieszaj.
50 g ryżu ekspandowanego,
80 g płatków z migdałów,
70 g orzechów,
50 g nasion chia
Blaszkę o wymiarach około 22/22 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Wyłóż masę ryżową i dokładnie wylep nią blaszkę i ugnieć.
Schłodź w lodówce przez około godzinę.
Wyjmij masę razem z papierem do pieczenia i podziel na batoniki.
Możesz je dodatkowo zanurzyć na chwilę w rozpuszczonej czekoladzie - batoniki z czekoladą ponownie schłodź w lodówce.
100 g czekolady
Batoniki przechowuj w lodówce.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
205
kcal
Weglowodany:
15.9
g
Białko:
5.5
g
Tłuszcz:
12.8
g
Błonnik:
1.6
g
Słowo kluczowe
batoniki z ryżu
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!