Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Biało-czarne babeczki przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i proste czekoladowo-sernikowe babeczki pieczone z dodatkiem malin
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
25
minuty
minut
Łączny czas
45
minuty
minut
Rodzaj
Babeczki
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
14
sztuk
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na ciasto czekoladowe do babeczek
195
g
mąki pszennej
(- 1 i 1/3 szklanki)
200
g
cukru
(- 1 szklanka)
30
g
gorzkiego kakao
((mniej więcej 2 czubate łyżki))
1
łyżeczka
sody oczyszczonej
((można zastąpić 2 czubatymi łyżeczkami proszku do pieczenia))
1/4
łyżeczki
soli
240
ml
wody
80
ml
oleju
1
łyżka
octu winnego
1
łyżeczka
ekstraktu z wanilii
składniki na masę sernikową do babeczek
230
g
kremowego twarogu
((może być sernikowy))
65
g
cukru
1
jajko
(rozmiar L)
0,5
łyżeczki
ekstraktu z wanilii
maliny
(- opcjonalnie)
Instrukcja
Jak zrobić biało czarne babeczki z twarogiem
Połącz w dużej misce wszystkie suche składniki na ciasto czekoladowe.
195 g mąki pszennej,
200 g cukru,
30 g gorzkiego kakao,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
1/4 łyżeczki soli
W drugiej misce połącz mokre składniki i wlej je do suchych. Wymieszaj wszystko łyżką do połączenia się składników.
240 ml wody,
80 ml oleju,
1 łyżka octu winnego,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Masę wyłóż do przygotowanych papilotek (ja dawałam czubatą łyżkę ciasta na babeczkę).
Przygotuj masę twarogową - wszystkie składniki umieść w jednej misce i szybko zmieszaj- tylko do połączenia składników.
230 g kremowego twarogu,
65 g cukru,
1 jajko,
0,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Nałóż masę na wierzch ciasta czekoladowego.
Możesz na środku umieścić maliny.
maliny
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 25 minut - sprawdź patyczkiem, czy babeczki są gotowe.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
czekoladowe babeczki z twarogiem
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!