Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Brownie Crispy Hazelnut przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i mocno czekoladowe brownie z kremem orzechowym i orzechami.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
25
minuty
minut
Łączny czas
45
minuty
minut
Rodzaj
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
9
Kalorie
393
kcal
Wyposażenie
Forma do pieczenia o wielkości około 20/20 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na orzechowe brownie
150
g
czekolady
(gorzkiej)
3
łyżki
oleju
(użyłam nierafinowany olej kokosowy Allnutrition)
2
jajka
(rozmiar L)
2
łyżki
mleka
100
g
cukru
(- pół szklanki)
75
g
mąki pszennej
(- pół szklanki)
6
łyżeczek
kremu orzechowego
(użyłam Crispy Hazelnut od Allnutrition)
1
garść
orzechów
(laskowych, posiekanych)
Instrukcja
Jak zrobić brownie orzechowe
Czekoladę posiekaj i rozpuść razem z olejem - ja podgrzałam ją w mikrofalówce - dokładnie wymieszaj.
150 g czekolady,
3 łyżki oleju
Dodaj do czekolady cukier i mąkę - wymieszaj.
100 g cukru,
75 g mąki pszennej
Jajka wymieszaj widelcem razem z mlekiem i wylej do masy czekoladowej - wymieszaj.
2 jajka,
2 łyżki mleka
Przełóż ciasto do foremki posmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą.
Na wierzch nałóż w kleksach krem orzechowy, a następnie za pomocą noża lekko przemieszaj z ciastem.
6 łyżeczek kremu orzechowego
Posyp wierzch brownie posiekanymi orzechami.
1 garść orzechów
Piecz w 180 stopniach (tryb góra-dół) przez mniej więcej 25 minut - do suchego patyczka).
Po upieczeniu ostudź.
Uwagi
Możesz zamiennie użyć tu masło orzechowe i posypać wierzch ciasta posiekanymi fistaszkami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
393
kcal
Weglowodany:
42
g
Białko:
6
g
Tłuszcz:
23
g
Słowo kluczowe
brownie z orzechami
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!